Heemskerk Fijnmechanica B.V. is een familiebedrijf dat opgericht is in 1970 en begonnen in de garage van dhr. Heemskerk senior, instrumentmaker van beroep, met een conventionele draaibank en een freesbank.

In de loop van de jaren zijn er een aantal verhuizingen geweest, van de garage naar een stal in een kaasboerderij in Haastrecht, naar Delft, naar Gouda en tenslotte naar Waddinxveen.

Door de voortdurende uitbreiding van het machinepark als gevolg van het investeringsbeleid werden de panden na enige tijd te klein.

Behalve machines kwamen er ook steeds meer mensen in dienst. Door de productieautomatisering van de grote series kunnen werknemers ondertussen andere machines programmeren.

Het bedrijf Geschiedenis

De groei van het bedrijf is voornamelijk tot stand gekomen door “mond-tot-mondreclame”, waarbij opgemerkt kan worden dat veel klanten van het eerste uur nog steeds klant zijn. Tegenwoordig zetten de beide zoons het werk van hun vader voort.

Wat begonnen is als een eenmansbedrijf voor één klant is tegenwoordig een modern bedrijf met een uitgebreid machinepark met meer dan 50 CNC-machines, dat ± 50 werknemers in dienst heeft en actief is als toeleverancier in vele markten.